• Ex Libris Hlohovec

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Ex Libris Hlohovec.


            V dňoch 5.-7. 10. 2023 sa konalo slávnostné odovzdávanie cien medzinárodnej súťaže Ex Libris v Hlohovci. Naši žiaci - Zoe Babinčáková a Daniel Sabovčík získali čestné uznania v konkurencii 1600 zaslaných prác. Názov súťaže bol "Hory, lesy a doliny okolo nás". Práce boli prevedené v grafickej forme, jednalo sa o Ex Libris - knižná značka, teda v drobných grafických formách. Súťaže sa zúčasnili mladí grafici z Bieloruska, Ukrajiny, Maďarska, Slovinska, Srbska, Estónska, Litvy, Indie, z Česka a zo Slovenska. Ocenení žiaci sú z ateliéru PaedDr. Jána Čižmára.

          • Múzeum Vojtecha Löfflera v Košiciach

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Múzeum Vojtecha Löfflera v Košiciach.


            V múzeu Vojtecha Löfflera

            Komentovanej prehliadky Múzea Vojtecha Löfflera v Košiciach a workshopu s umelcom Pavlom MELCORE Červeniakom sa 4.októbra tohto roku zúčastnilo 16 žiakov výtvarného odboru ZUŠ Michalovce. Okrem rozsiahlej zbierky prác Vojtecha Löfflera sú v múzeu vystavené aj portréty od miestnych umelcov. Súčasťou stálej expozície je aj Pamätná izba Vojtecha Löfflera a zbierka keramiky a hrnčiarstva. Výprava z michalovskej ZUŠ- ky si pozrela výstavu s názvom SEXTANT, ktorá predstavuje šesticu popredných slovenských umelcov a umelkýň Erika Bindera, Marka Blaža, Mareka Kvetana, Ilonu Németh, Romana Ondaka a Vlasty Žákovej. Pri výstave POSUN2 ide o druhé pokračovanie alebo ,,remake“ vôbec prvej výstavy v múzeu v roku 1993 pod názvom Posun. V súčasnosti vystavujú umelci Peter Lipkovič a Stanislav Stankoci. Divákovi predstavujú súčasnú abstraktnú tvorbu na hranici geometrie a organickej štruktúry. Po komentovanej prehliadke mladí michalovskí výtvarníci absolvovali workshop s umelcom Pavlom MELCORE Červeniakom. Jeho autorksý projekt 'fARTctory' bol zameraný na oslavuje kresbu a zosobňuje radosť z tvorby človeka. V tomto duchu si všetci žiaci mali za úlohu vytvoriť akýsi sketchbook, v ktorom prezentovali svoje myšlienky a nápady. Niektoré takto vyrobené originálne skicáre sa stali súčasťou umelcovej výstavy. Súčasťou umelcovej inštalácie v priestoroch, kde prebiehal workshop, boli objekty Spectators, ktoré mali symbolizovať autorov osobný pravek. Išlo o takzvaného Kreodaktyla, na ktorého krídla si mohli všetci účastníci nakresliť vlastný podpis. Ďalšou zastávkou bola Malá galéria Alexandra Eckerdta. Galéria prezentuje grafiky, maľby a kresby autora. Eckerdt patrí medzi poredných slovenských grafikov a maliarov so svojským videním a rukopisom. Je významným predstaviteľom imaginatívneho slovenského výtvarného umenia. Malá galéria Alexandra Eckerdta bola založená v roku 2004 jeho švagrinou Emíliou Nedzelovou, ktorá žiakov ZUŠ Michalovce s jeho tvorbou veľmi inšpiratívne oboznámila. V ďalších priestoroch galérie súčasne prebiehala výstava obrazov Liliany Jackaninovej s názvom Vážky. Žiaci navštívili aj Základnú umeleckú školu na Kováčskej ulici v Košiciach a prezreli si aktuálnu výstavu absolventov výtvarného odboru. Nádherný umelecký zážitok zdieľali žiaci spolu so svojimi učiteľmi Emíliou Jeszeovou, Júliou Mošpanovou a Jánom Čižmárom.

          • Vernisáž výstavy Michalovská radnica očami detí

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vernisáž výstavy Michalovská radnica očami detí.


            Pri príležitosti 95. výročia dostavby budovy dnešného Mestského úradu v Michalovciach sa koná výstava Michalovská radnica očami detí. Výstavu tvoria autorské práce žiakov michalovských základných umeleckých škôl a stvárňujú budovu úradu v rôznych podobách. Našu školu reprezentuje 10 obrazov, ktorých autormi sú žiaci z výtvarných ateliérov p.uč. Niklasovej, p.uč. Frankovičovej, p.uč. Mošpanovej a p.uč. Jeszeovej. Výstava je inštalovaná na prízemí budovy mestského úradu a verejnosti bude prístupná do konca októbra.

          • Babička roka

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Babička roka.


            Dňa 19. septembra 2023 Folklórny súbor Čerkotky pod vedením p.uč. Štefánie Paulikovej a Detská ľudová hudba pod vedením p.uč. Ondreja Nováka prispeli svojimi piesňami a tancom do programu súťaže "Babička roka 2023", ktorá sa konala v Mestskom kultúrnom stredisku Michalovce . Naši žiaci ukázali babičkám a všetkým divákom krásu ľudového tanca, hudby a spevu. Drobné Čerkotky Nikolka Pauliková a Dorotka Takáčová pobavili celé publikum svojim ľudovým hovoreným slovom a spolu s ostatnými Čerkotkami zaspievali detské ľudové piesne: Išlo dzivče popod ľes , Moja mac maľučka a Topánočky mojo." Staršie Čerkotky zaspievali piesne z Abova a Zemplína, a chlapci parobské zemplínske piesne. Celé vystúpenie doprevádzala Detská ľudová hudba pod vedením Ondreja Nováka. Miss sympatia vyhrala babička Zuzana Jurková, ktorej výšivky zdobia kroje našich hudobníkov a tanečníkov vo FS Čerkotky. Vystúpenie sa vydarilo a tešíme sa na ďalšie stretnutie s babičkami.

          • Vidiečanova Habovka 2023 - Regionálne kolo

          • Nový úspech našej školy:

            Noémi Knežová: zlaté pásmo

            Súťaž: Vidiečanova Habovka 2023
            Kolo: Regionálne kolo

            Folklórna speváčka Noémi Knežová z triedy p.uč. Bančejovej sa svojim krásnym hlasom prebojovala do zlatého pásma v regionálnom kole celoštátnej postupovej súťaže Vidiečanova Habovka. Súťažila v kategórii Sólisti a spevácke duá - dospelí. K oceneniu srdečne blahoželáme a tešíme sa z veľkého úspechu.

          • Rozvrhy hodín

          • Rozvrhy hodín pre vyučovanie kolektívnych predmetov nájdete na tomto odkaze:


            Žiaci prijatí na štúdium v Hudobnom odbore v školskom roku 2023/2024 sa stretnú v pondelok 4.septembra 2023 o 13.30

            v Koncertnej sále školy.