• Popradské klavírne pódium 2024

          • NAŠI KLAVIRISTI USPELI NA CELOSLOVENSKEJ SÚŤAŽI POPRADSKÉ KLAVÍRNE PÓDIUM

            Srdečne blahoželáme k úspechom našich žiakov v 1.ročníku celoslovenskej súťažnej prehliadky v sólovej hre na klavíri Popradské klavírne pódium. V silnej konkurencii sa naši žiaci umiestnili takto:

            II. kategória:

            Zlaté pásmo: Michael Pastirik, žiak pani učiteľky Kristíny Rusňákovej.

            Bronzové pásmo: Nela Chytilová, žiačka pani učiteľky Anetty Vargovej.

            III. kategória:

            Zlaté pásmo: Katarína Labiková, žiačka pani učiteľky Anaid Roveri.

            IV. kategória:

            Strieborné pásmo: Damián Išky-Janík, žiak pani učiteľky Anetty Vargovej.

          • Schneiderova Trnava 2024

          • K umiestneniu v Striebornom pásme v celoslovenskej interpretačnej súťaži Schneiderova Trnava 2024 srdečne blahoželáme nášmu žiakovi Adamovi Paľovčíkovi, jeho pedagógovi Erikovi Kolesárovi a korepetítorke pani učiteľke Alene Sailerovej.

            K Striebornému pásmu v IV.kategórii v celoslovenskej interpretačnej súťaži Schneiderova Trnava srdečne blahoželáme aj nášmu žiakovi Damiánovi Išky- Janíkovi z triedy pani učiteľky Anetty Vargovej.

          • Knižné búdky

          • Začiatkom apríla pribudli v meste knižné búdky. Sú to verejné mini knižnice, ktoré dávajú šancu starým alebo už prečítaným knihám, ktoré by inak ležali nedotknuté v policiach a zároveň prinášajú spestrenie voľného času stráveného v meste. Knižné domčeky sa zvyknú umiestňovať na verejnom priestranstve na miestach, kde sa ľudia prirodzene stretávajú, kde majú priestor sa na chvíľu zastaviť, posedieť si, začítať sa, stráviť chvíľu voľného času.

            V Michalovciach knižné búdky nájdete na troch miestach: na Námestí osloboditeľov, pri detskom ihrisku neďaleko Zlatého býka, pri jazierku Baňa na sídlisku Stráňany a v parku Kerta. Knižné búdky umiestnené na Námestí osloboditeľov a v parku Kerta maľovali žiaci z ateliérov p. uč. Niklasovej, p. uč. Mošpanovej a p. uč. Jeszeovej.

             

             

          • Rádio Regina o súťaži Zemplín POP 2024

          • Rozhlasové leporelo Zemplín POP 2024

            Tentoraz v Rozhlasovom leporele navštívime Michalovce a hudobnú súťaž Zemplín POP 2024, do ktorej sa zapojilo vyše 300 súťažiacich zo základných umeleckých škôl z celého Slovenska.Počúvajte v sobotu ráno o 8:30.